Nettitutka on käyttäjien internet-yhteyksien mittausohjelmisto. Tarkoituksenamme on tehdä mahdollisimman puolueeton verkkojen mittausohjelmisto ja palvelu.

Kaikki tietomme on anonyymiä. Emme tallenna henkilötietoja, vain teknistä informaatiota.

Sovellus ja palvelu on tehty Aalto-yliopistossa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella. Käytämme itse ohjelmaa tutkimukseen, mm. verkkojen pullonkaulojen etsimiseen ja signaalin käyttäytymisen mallintamiseen erilaisissa ympäristöissä.

Täällä Nettitutkan uutisseuranta.

Mitä mitataan?

Ohjelmamme mittaa ja tallentaa yhteyden laatua ja kuntoa mittaavia arvoja. Tämä aiheuttaa tiedonsiirtoa:

Sovelluksemme ei vaadi kirjautumista. Halutessasi voit käyttää Googlen tunnistautumista, jolloin palvelumme kirjaa sinun sivulle omat mittauksesi ja voit niitä selailla. Ohjelma ei saa kirjautumisesta käyttäjän tietoja, emmekä jaa mitattuja tietoja kyseisille palveluille. Kirjautuneesta käyttäjästä tallennetaan vain yksilöivä tunnus, jonka avulla hän itse voi selata omia mittauksiaan sivuiltamme. Mittaukset pyritään pitämään kirjautuneella käyttäjälläkin anonyymeina (käyttäjää ei voi tunnistaa).

Ketkä?

Tekijät ovat tutkijoita Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella Aalto-yliopistossa. Projektia johtaa professori Jukka Manner, projektipäällikkönä toimii tohtorikoulutettava Sebastian Sonntag.

Entisiä tiimiläisiä:

Teknisenä erityisosaajana, sekä palvelinten arkkitehtuurista ja toteutuksesta vastaa Arttu Tervo. Tutkimusryhmässä ovat mukana tohtorikoulutettava Lennart Schulte, sekä tutkimusapulaiset Antti Jaakkola, Jukka-Pekka Virtanen, Eren Boz ja Tommi Tuura.

Käyttöehdot ja yksityisyyden suoja

Palvelumme on alusta alkaen suunniteltu siten, että emme tallenna käyttäjien tarkkoja tunnistetietoja tai muuta tietoa, millä yksittäinen käyttäjä voitaisiin selvittää. Kirjautuminen on lisäominaisuus, jota voi käyttää tai olla käyttämättä, eikä se vaikuta mitenkään palvelun tuloksiin tai tarkkuuteen. Mittaaminen ja tulosten katselu siirtää tietoa langattoman yhteyden yli ja voi aiheuttaa kustannuksia käyttäjälle.

Palaute

info@nettitutka.fi